Δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της League Phase, πρώτης στην ιστορία του UEFA Champions League, επιστρέφουμε στη διαδικασία των πλέι οφ της νοκ-άουτ φάσης.
Ενώ οι οκτώ πρώτοι σύλλογοι έφτασαν απευθείας στους 16 τελευταίους της διοργάνωσης, οι 16 ομάδες που βρίσκονται μεταξύ 9ης και 24ης πρέπει να παλέψουν σε δύο ματς για να συνεχίσουν στη διοργάνωση.
Το ματς που αναμφίβολα ξεχωρίζει από το αποψινό πρόγραμμα είναι αυτό ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Ρεάλ, ένας πρόωρος τελικός, ανάμεσα σε δύο ομάδες γνώριμες, αφού θα αναμετρηθούν για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση μία εκ των Ατλέτικο Μαδρίτης ή Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Ο Κάρλο Αντσελότι μάλλον λατρεύει την πρόκληση να αντιμετωπίζει αγγλικές ομάδες, δεδομένου ότι οι «Λος Μπλάνκος» έχουν αποκλείσει έναν σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ από τα νοκ άουτ, σε κάθε μία από τις τελευταίες τέσσερις σεζόν του Champions League. Απέκλεισαν τη Λίβερπουλ το 2020-21, τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ το 2021-22. Λίβερπουλ και Τσέλσι το 2022-23. Και Μάντσεστερ Σίτι το 2023-24! Συνολικά μετρούν 13 νίκες επί αγγλικών συλλόγων.
Η μη πειστική άμυνα του Γκουαρδιόλα μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας ενόψει της σύγκρουσης της Τρίτης. Ο Βινίσιους Τζούνιορ (δύο γκολ, τρεις ασίστ) και ο Ροντρίγκο (τέσσερα γκολ, μία ασίστ) έχουν αμφότεροι συνεισφέρει πέντε γκολ εναντίον της Σίτι στην κορυφαία διοργάνωση της UEFA. Μόνο ο Λιονέλ Μέσι (9) και ο Καρίμ Μπενζεμά (7) έχουν καλύτερα στατιστικά.
Το εντυπωσιακό ρεκόρ του βραζιλιάνικου ζευγαριού έρχεται χωρίς να ρίξουμε στο μείγμα τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος προσθέτει άλλη διάσταση στην γεμάτη ταλέντο επίθεση του Κάρλο Αντσελότι.
Ωστόσο, η πρωταθλήτρια Αγγλίας έχει τον δικό της παίκτη που έχει προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα της Μαδρίτης στο παρελθόν. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε συμμετείχε άμεσα σε οκτώ γκολ, σε οκτώ συμμετοχές στο Champions League εναντίον της (τέσσερα γκολ, τέσσερις ασίστ). Ο απολογισμός του Βέλγου είναι ο μεγαλύτερος από οποιονδήποτε παίκτη στην ιστορία της διοργάνωσης απέναντι στη Ρεάλ.
It’s time to write a new chapter ✍️ pic.twitter.com/NAoWCCFGOi
— Manchester City (@ManCity) February 11, 2025
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΡΕΑΛ, ΑΛΛΑ ΥΠΆΡΧΕΙ «ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙ
Η Σίτι έχει αποκλειστεί από τα νοκ άουτ του Champions League από την Ρεάλ Μαδρίτης σε τρεις περιπτώσεις. Εκτός από την πρόκριση της Ρεάλ στους προημιτελικούς της περασμένης σεζόν, απέκλεισε επίσης τους «πολίτες» με μια αξέχαστη νίκη στην παράταση, στα προημιτελικά της περιόδου 2021-22.
Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ελπίδα για τη Σίτι. Αυτή θα είναι η 13η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στη διοργάνωση και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει μόνο τέσσερις από τις πρώτες 12 (5 ισοπαλίες-3 ήττες). Το ποσοστό νικών 25% των Los Blancos είναι το χαμηλότερο έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου στην ιστορία του Κυπέλου Πρωταθλητριών/Champions League.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ Σίτι (4-2-3-1): Ορτέγκα – Νούνιες, Στόουνς, Ακάντζι, Γκβάρντιολ – Κόβατσιτς, Γκουντογκάν – Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Φόντεν – Χάαλαντ
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ Ρεάλ (4-3-3): Κουρτουά – Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Ασένσιο, Μεντί – Θεμπάγιος, Καμαβινγκά, Μπέλιγχαμ – Ροντρίγκο, Εμπαπέ, Βινίσιους
Το πρόγραμμα των playoffs
Τρίτη (11/02)
Μπρεστ – Παρί Σεν Ζερμέν (19:45)
Γιουβέντους – Αϊντχόφεν (22:00)
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ντόρτμουντ (22:00)
Τετάρτη (12/02)
Κλαμπ Μπριζ – Αταλάντα (19:45)
Μονακό – Μπενφίκα (22:00)
Σέλτικ – Μπάγερν Μονάχου (22:00)
Φέγενορντ – Μίλαν (22:00)
Μ.Κ.