Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H πλατφόρμα για τη 2η αναμνηστική δόση για 30-59 ετών- Ισχυρή σύσταση εμβολιασμού για άνω των 60 ετών

0 σχόλια ΕΛΛΑΔΑ

 Άνοιξε σήμερα,  Δευτέρα 27 Ιουνίου, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 με την 2η αναμνηστική δόση (4η  δόση) για τους πολίτες άνω των 30 ετών.

Οι πολίτες ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν  στην σχετική εφαρμογή στο gov.gr για να κλείσουν το ραντεβού τους.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι την Κυριακή 26 Ιουνίου, οι εμβολιασμοί που  έχουν πραγματοποιηθεί φτάνουν τους 21.075.337.

Παραμένει η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό με την 2η αναμνηστική δόση για τους άνω των 60 ετών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στις 23 Ιουνίου έχει ως εξής: «Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:, ,