Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους»

0 σχόλια ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στο Πάρκο της Αργυρόκαστρου κατέρρευσε ο πολιτικός πολιτισμός

Χαιρόμαστε ειλικρινά που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ανακαίνισης του Πάρκου της οδού Αργυροκάστρου στα σύνορα Πειραιά και Νίκαιας, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη και των αντιδημάρχων, Δημήτρη Καρύδη και Δημήτρη Αράπη.

Χαιρόμαστε που δημιουργείται ένα πρότυπο πάρκο ΑμεΑ. Ένας χώρος πρασίνου, άθλησης και αναψυχής εύκολα προσβάσιμος και ανοιχτός σε όλες και όλους. Ένας χώρος για τον οποίο επί χρόνια η παράταξη μας επέμενε να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Μετά από έγγραφες και προφορικές παρεμβάσεις του επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκου Μπελαβίλα και των δημοτικών συμβούλων Παναγιώτη Βουτυράκου και Δημήτρη Γκερλέ, το έργο εντάχθηκε για πρώτη φορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Πειραιά το 2021.

Χαιρόμαστε που μέσα από τις χθεσινές όμορφες, έγχρωμες φωτογραφίες ξεπηδούν οι πολύχρονες, επίπονες, άοκνες προσπάθειες και οι αμέτρητες δράσειςτου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και του προέδρου του, Μιχάλη Πετρίδη, για να μην υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Χαιρόμαστε που με την ουσιαστική και καταλυτική μεσολάβηση του επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκου Μπελαβίλα και του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Γκερλέ, στις 10.06.2021, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης και οι προαναφερόμενοι αντιδήμαρχοι του Πειραιά προκειμένου να εξευρεθεί λύση, να αρθούν τα θεσμικά και γραφειοκρατικά εμπόδια που ο Δήμος Πειραιά επικαλείτο οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια, να απεμπλακεί ο χώρος από την εγκατάλειψη και να προχωρήσει η αξιοποίησή του.

Χαιρόμαστε που λίγες ημέρες νωρίτερα (5 Ιουνίου), την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021, με πρωτοβουλία των νέων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του «Πειραιάς για Όλους» ζωντάνεψε το ξεχασμένο -ανάμεσα στα Καμίνια, την Παλιά Κοκκινιά και τη Νίκαια- πάρκο χάρη σε μια επιτυχημένη παρέμβαση καθαρισμού και συμβολικών δενδροφυτεύσεων, ενώ παράλληλα εξελισσόταν μια δράση λόγου με αφηγήσεις ιστοριών συνδεδεμένων με αυτή την προσφυγική γειτονιά.

Χαιρόμαστε που από τη θέση της αντιπολίτευσης επιλέξαμε τη συνεργασία -με την εμπλοκή εθελοντών ειδικών επιστημόνων (αρχιτεκτόνων και γεωπόνων)- για το καλό της πόλης και των αποκλεισμένων ανθρώπων της, αποφεύγοντας τον καταγγελτικό λόγο και την αποστασιοποίηση αλλά εκπονώντας και καταθέτοντας προτάσεις, τεχνικά σχέδια και προδιαγραφές, μέχρι και τις επιλογές των φυτεύσεων για την αποφυγή προβλημάτων και ατυχημάτων στα παιδιά ΑμεΑ και για την καλύτερη και βιωσιμότερη διαμόρφωση του χώρου.

Και τώρα που το έργο ολοκληρώνεται:
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η δημοτική αρχή δεν μας διέψευσε. Πάντα αγνώμων, πάντα κομπορρημονούσα, πάντα έτοιμη να δρέψει τις δάφνες για πάρτη της. Ούτε ένα ελάχιστο δείγμα αστικής ευγένειας, έτσι για τα προσχήματα.

Αλλά ακόμα και έτσι, μακάρι να μας ακολουθούσε η δημοτική αρχή και στις άλλες πρωτοβουλίες μας: Θα είχε τελειώσει η Πειραϊκή, θα είχε βρεθεί λύση για το κυκλοφοριακό, θα λειτουργούσε το «Σινέ Καλιφόρνια», θα είχαν φτιαχτεί τα Βοτσαλάκια.  #pireas4all

 

 

 

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες: