Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της Δημ. Παράταξης «Πειραιάς για Όλους»

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μερίδα του τοπικού Τύπου φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δημόσιες παρεμβάσεις και τις δράσεις του «Πειραιάς για Όλους». Το συμπαθές πειραϊκό site reportaz.net κατηγορεί τον «Πειραιάς για Όλους» για το «ρεκόρ» των 7 ανακοινώσεων για τη διάσωση του «Χάι-Λάιφ». Το πιο έγκυρο portnet.gr διερωτάται γιατί ο «Πειραιάς για Όλους» αρνήθηκε να υπογράψει για πολλοστή φορά δια περιφοράς σημαντικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκαλώντας τον Πρόεδρο του. Ένας άλλος γνωστός, καλός δημοσιογράφος του piraeuspress.gr μάς αποκαλύπτει ότι στο Μικρολίμανο ούτε ποδοσφαιρική εντεκάδα δεν συγκεντρώθηκε από τον «Πειραιάς για Όλους» στην «πρώτη αντιπολιτευτική του συγκέντρωση» καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για την πορεία της δημοτικής κίνησης και σκέφτεται να αποσύρει τον επικεφαλής της παράταξης.

Ανταποκρινόμενοι/ες σε αυτή την προσπάθεια για δεοντολογική και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών του Πειραιά, σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του «Πειραιάς για Όλους» και στη σελίδα της παράταξης στο Facebook καταγράφονται αναλυτικά και με πλήρη διαφάνεια όλες οι πληροφορίες για τις πολιτικές προτάσεις και τις δράσεις μας που δεν εμφανίζονται στα σχετικά ρεπορτάζ-σχόλια. Πιο κάτω θα δείτε να ξεδιπλώνεται όλη αυτή η δουλειά.

Για το Χάι-Λάιφ η ανακάλυψη του reportaz.net με το ρεκόρ των 7 ανακοινώσεων κόβεται λόγω αριθμητικού λάθους στο μέτρημα. Προηγείται στο ενεργητικό του «Πειραιάς για Όλους» ο ΟΛΠ και η Cosco με 74 ανακοινώσεις, τα τοπικά θέματα με 46 ανακοινώσεις, ενώ για τις γειτονιές, τα ζητήματα της πανδημίας, των νοσοκομείων και της αλληλεγγύης με 94 θέματα και παρακάτω το περιεχόμενο των 448 ανακοινώσεων της διετίας.

Η ανησυχία για τα ρεκόρ του reportaz.net στον σύνδεσμο: https://www.reportaznet.gr/2021/05/blog-post_939.html

Για το σχόλιο με τον αμφίσημο τίτλο «Γλάστρες» του φίλου Νότη Ανανιάδη στο portnet.gr ας μας  επιτρέψει να του επισημάνουμε ότι αντί να εγκαλέσει τον Πρόεδρο για καμμιά εικοσαριά ατοπήματα στα οποία έχει ως τώρα υποπέσει, εκ των οποίων κάποια αρκετά βαριά –όπως ότι ξέχασε να καταγράψει τις συστηματικές απουσίες των χρυσαυγιτών συμβούλων– εγκαλεί τον «Πειραιάς για Όλους» που δεν του κάνει το χατίρι να υπογράφει αποφάσεις για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα τυφλά, χαϊδεύοντας μάλιστα παράλληλα τους συμβούλους του ΚΚΕ που είναι καλά παιδιά και δεν κάνουν και πολλή φασαρία.

Το «παραλιακά» του portnet εδώ: https://www.portnet.gr/106-paraliaka-i/35199-glastres-2.html

Τέλος, θα ενημερώσουμε τον επίσης συμπαθέστατο συντάκτη του piraeuspress.gr ότι η εκδήλωση-συζήτηση στο Μικρολίμανο με την Επιτροπή Κατοίκων δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Αυτή τη διετία μετράμε 28 συγκεντρώσεις σε γειτονιές (στο Μικρολίμανο είναι η τρίτη), περιοδείες και παρουσίες στα κοινοτικά συμβούλια των δημοτικών συμβούλων και του επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» για τα καυτά θέματα των γειτονιών, καθώς και δεκάδες παρεμβάσεις και ανακοινώσεις αποκλειστικά για τα τοπικά προβλήματα των συνοικιών. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά και για να μην ανησυχείτε, σας διαβεβαιώνουμε ότι ουδέποτε η δημοτική κίνηση της Αριστεράς στον Πειραιά δεν είχε τόσο καλές σχέσεις με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και σκοπεύει να συνεχίσει έτσι.

Η αποκάλυψη του piraeuspress.gr εδώ:

Ας αφήσουμε όμως τα «παραλιακά», τα «ρεκόρ» και τις «αποκαλύψεις» και ας μιλήσουμε για τα σοβαρά. Πέρασαν δύο χρόνια από τις εκλογές του 2019, δύο χρόνια παρουσίας του «Πειραιάς για Όλους» στα δημοτικά πράγματα.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν απολογισμό και να παρουσιάσουμε τη δουλειά που γίνεται σε επίπεδο δράσεων για την προβολή και την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

Από το τέλος της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης ως σήμερα ο «Πειραιάς για Όλους» έχει μία ισχυρή παρουσία 7 συν 10 συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Κοινοτικά. Ο αριθμός μπορεί να μην ακούγεται μεγάλος – άλλοι έχουν περισσότερους – αλλά είναι αυτοί/ές που έχουν σηκώσει όλο το βάρος της αντιπολίτευσης από τη μια και των ουσιαστικών και σημαντικών προτάσεων για την πόλη από την άλλη.

Σε δύο χρόνια έχουμε παρέμβει με έναν πρωτοφανή όγκο δουλειάς που αποτυπώνεται σε 448 ανακοινώσεις, δελτία τύπου, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, συνεντεύξεις, κείμενα, φωτογραφικό υλικό, μικρά βίντεο και δεκάδες εκδηλώσεις με φυσική παρουσία ή διαδικτυακές κατά τη διάρκεια του διπλού lockdown.

Όλο αυτό το έργο δημόσιας ενημέρωσης και παρεμβάσεων παράγεται από μία μεγάλη ομάδα άμισθων εθελοντών επικοινωνίας σε συνεργασία με τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους. Οι δημοσιεύσεις μας και οι παρεμβάσεις μας στην πόλη τρέχουν από τις εκλογές ως σήμερα με ρυθμό μίας ανακοίνωσης/ανάρτησης ανά μιάμιση μέρα κατά μέσον όρο.

Τι αφορούν αυτές οι δημόσιες παρεμβάσεις;

Οι δράσεις αλληλεγγύης, η υγεία και η πρόνοια έχουν την τιμητική τους με 94 θέματα, το 21% του συνόλου. Ανάμεσα σε αυτά η πανδημία Covid-19, η πρόληψη και η προστασία των δημοτών και των εργαζομένων, τα νοσοκομεία του Πειραιά και οι ελλείψεις τους, η ψυχική υγεία, η ΚΟΔΕΠ, το ΚΕΘΕΑ, αλλά και οι άστεγοι και οι μετανάστες αποτέλεσαν τον κυριότερο τομέα με τον νεοδημιούργητο «Αόρατο Πειραιά» να πρωτοστατεί στις καμπάνιες για αυτά τα θέματα.

Το κρισιμότερο αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό ζήτημα της πόλης, δηλαδή το λιμάνι και οι επιπτώσεις από τη λειτουργία του, ακολουθεί στην ατζέντα με 74 θέματα, το 17% του συνόλου. Μιλάμε για την Cosco, τη ρύπανση, το νέο έργο της κρουαζιέρας,  το Mall που δεν έγινε, την Oil One αλλά και τα προβλήματα που προκαλούνται σε όλους τους παραλιμένιους δήμους ως το Πέραμα και τη Σαλαμίνα.

Στη συνέχεια -όπως το αξίζουν- πολύ ψηλά βρίσκονται οι γειτονιές του Πειραιά με 46 θέματα. Πρόκειται για ενημερώσεις, καταγγελίες, προτάσεις, περιοδείες, τοπικές συνελεύσεις, δράσεις σε κάθε γωνιά του Πειραιά: στην πλατεία Καρπάθου, στο Παλατάκι και στη Φρεαττύδα, στο Μικρολίμανο και στο Κέντρο, στο Νέο Φάληρο, στου Παπαδογεωργή, στο πάρκο Γεννηματά και στα Καμίνια, στο πάρκο Αργυροκάστρου, στη Λεύκα και στα οικόπεδα ΟΣΕ, στην Παλιά Κοκκινιά, στα Μανιάτικα και στο Καλλιφόρνια, στον Άγιο Δημήτρη και στον Άγιο Διονύση.

Με 40 δημοσιεύσεις, βίντεο και Δελτία Τύπου και με άλλες τόσες συνεντεύξεις του επικεφαλής, των συμβούλων και των στελεχών του «Πειραιάς για Όλους» εμφανίζεται η δουλειά της δημοτικής και κοινοτικής ομάδας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, οι θέσεις μας και οι δράσεις μας για την πόλη. Ίσως είμαστε οι μόνοι που ενημερώνουμε συστηματικά και αναλυτικά τι συμβαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Μέσα στις υπόλοιπες ανακοινώσεις θα βρείτε να κυριαρχούν τα μεγάλα τεχνικά έργα, η ΟΧΕ και το Τεχνικό Πρόγραμμα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου, τα σχολεία, το γυναικείο ζήτημα και το #metoo, ο αθλητισμός, η καθαριότητα και η ανακύκλωση, ο πολιτισμός, η ΔΗΡΑΠ και το «Κανάλι Ένα», ο ΟΠΑΝ και το Δημοτικό Θέατρο, όπως και η ανάδειξη και οι καταστροφές των μνημείων -το Σιλό, το εργοστάσιο «Πειραϊκή-Πατραϊκή» στη Θηβών, το ταφικό μνημείο Θεμιστοκλή, το Χάι-Λάιφ, το εργοστάσιο Φουστάνου-Βελισσαρόπουλου, ο ταινιόδρομος Κράκαρη.

Τέλος,  ένα μεγάλο τμήμα όλου αυτού του υλικού με 31 θέματα δυστυχώς αφορούσε την παρουσία της συμμορίας της «Χρυσής Αυγής» στον Πειραιά, τον καθημερινό φασισμό, τον ρατσισμό και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στην νεολαία.

Αυτό είναι το αποτύπωμα του «Πειραιάς για Όλους» στα δύο χρόνια της δημοτικής δουλειάς. Ένα αποτύπωμα που συγκεντρώνει ανά μήνα θεάσεις της τάξης των 50.000 χρηστών του διαδικτύου από τον Πειραιά, την Αθήνα και όλη τη χώρα, που ανοίγει και καθορίζει θέματα μικρά και μεγάλα στην ατζέντα της πόλης, που ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση ως η πρώτη παράταξη απέναντι στη συγκυβερνώσα δημοτική συμπολίτευση των Μώραλη-Βλαχάκου οι οποίοι με τη στήριξη του «Πειραιάς εν Τάξει» και της «Ελληνικής Αυγής» διαχειρίζονται τον Δήμο. Ο «Πειραιάς για Όλους» είναι η παράταξη με τις περισσότερες και πιο δημιουργικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην πόλη. Και αυτό οφείλεται στο ότι είμαστε καθημερινοί άνθρωποι της πόλης μας και τη γνωρίζουμε όσο κανείς.

Το σημείωμα αυτό έχει χαρακτηριστικά απολογισμού. Ευχαριστούμε, όμως, τους τρεις τοπικούς δημοσιογράφους που μας έδωσαν την ιδέα να καταγράψουμε τις δράσεις μας. Είναι χρήσιμο για όλους μας. Και τους υποσχόμαστε περισσότερα ρεκόρ την επόμενη φορά.

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες: