Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Α. Αλαβάνος: Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλο τον εξευτελισμό και τις προσβολές

0 σχόλια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

[soundcloud params=»auto_play=true&show_comments=true&color=0ac4ff»]https://soundcloud.com/theodore-papan/alekos-alavanos-28-martiou[/soundcloud]

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Τα εγκαίνια των γραφείων του Σχεδίου Β πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά, στην οδό Δραγάτση 2-4 και Κολοκοτρώνη. Ο Αλέκος Αλαβάνος επικεφαλής της κίνησης κατά τον χαιρετισμό του, επικεντρώθηκε στην στάση των κομμάτων απέναντι στους δανειστές αλλά και στον ελληνικό λαό.

Για το Πειραιά

Στην τοποθέτησή του για τον Πειραιά, ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β», τόνισε αποκλειστικά στο «Κανάλι Ένα» ότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη που μαστίζεται από την ανεργία, το κλείσιμο μαγαζιών και βιοτεχνικών-βιομηχανικών επιχειρήσεων, ενώ αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων ιδιαίτερα στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. «Το πρόγραμμα μας προβλέπει μεταξύ άλλων έξοδο από την Ευρωζώνη, τη μη χρήση του ευρώ, την απόκτηση εθνικού νομίσματος που την ρευστότητα θα την κανονίσουμε εμείς» και επισήμανε ότι «Στην παρούσα φάση η χώρα χρειάζεται μεγάλη ρευστότητα και τέτοια διαμόρφωση συναλλαγματικής τιμής όπου θα διευκολυνθούν οι εξαγωγές και θα περιοριστούν οι εισαγωγές, γεγονός που θα συμβάλλει σε ένα στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του Πειραιά. Πόλη που δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο λιμάνι αλλά και η λιμενική πύλη της Ευρώπης προς την ανατολή»

Πύρα σε Ν.Δ. και Σύριζα

e-kanali- alavanos1
Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β Αλέκος Αλαβάνος τόνισε στο «Κανάλι Ένα» ότι με στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης ο Πειραιάς μπορεί να καταστεί η λιμενική πύλη της Ευρώπης προς την ανατολή

Αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «δείγμα ακραίας κατάπτωσης της Ελλάδας για το γεγονός ότι ένα νομοσχέδιο με ευρύ και ανόμοιο αντικείμενο πάει στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση σε ένα απόγευμα» φέρνοντας ως παράδειγμα το Δικαστήριο της Αιγύπτου το οποίο –όπως είπε- καταδίκασε 530 ανθρώπους σε θάνατο μέσα σε μία διήμερη συνεδρίαση. Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι «είναι εντελώς απαράδεκτο το ότι έχουμε ένα νομοσχέδιο που περιέχει θέματα για τα φάρμακα, το γάλα, το ψωμί, τα καύσιμα, τα βιβλία, τη φορολογία, ανόμοια πράγματα σε 3 μόνο άρθρα. Θέλω να πιστεύω ότι η Βουλή που έχει ντροπιάσει με τις αποφάσεις της τη χώρα, θα κάνει το μεγάλο βήμα να καταδικάσει αυτό το νομοσχέδιο».

Παράλληλα επεσήμανε ότι το πιο σημαντικό σήμερα για τις πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας πριν από τις προγραμματικές τους θέσεις ή τη σχέση τους με την τρόικα, είναι να έχουν ειλικρίνεια απέναντι σε ένα λαό ο οποίος βρίσκεται σε σύγχυση. Τόσο η τοποθέτηση της ΝΔ ότι ολοκληρώνουμε το κύκλο και τελειώνουμε με την εποχή των μνημονίων, όσο και η τοποθέτηση του Σύριζα να φύγει η ΝΔ και η εποχή των μνημονίων θα τελειώσει κατά την διακυβέρνηση του, είναι και οι δύο απόλυτα ψέματα, γιατί σήμερα θεσμικά μέσα στην ΕΕ από την 1-1-2014 ισχύουν οι κανονισμοί 472 και 473 που συμπυκνώνουν όλη την πρακτική του μνημονίου. Δηλ έλεγχος προϋπολογισμού, υποδείξεις , επιτόπιες αντιπροσωπίες κτλ. Με αυτή την έννοια πρέπει να κατανοήσουμε ως λαός ότι πέρα από το ότι η αποχώρηση από το ευρώ, μας χρειάζεται για να έχουμε ένα νόμισμα που θα βοηθήσει τις εξαγωγές, θα περιορίσει τις εισαγωγές και θα αυξήσει την ρευστότητα. Χρειάζεται -τόνισε- να φύγουμε από αυτό το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα το υπηρετεί οποιαδήποτε κυβέρνηση και εάν έχουμε, εφόσον παραμένουμε στην ευρωζώνη.

Για το Σύριζα τόνισε ότι, αποτελεί πρόκληση προς το λαό και ντροπή του Κοινοβουλίου το ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής ο κ. Δραγασάκης μιλώντας σε βουλευτές της Γερμανίας και μάλιστα του κυβερνώντος στρατοπέδου, τους είπε ότι για την κρίση η ευθύνη είναι δική μας και ότι δεν φταίνε οι ξένοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. «Είναι πρόκληση απέναντι στο συνταξιούχο που έχει χάσει τη μισή σύνταξη, το μισθωτό, τους ανέργους, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι μια σειρά μέτρα επιβλήθηκαν από τη Γερμανία μέσω ΕΕ, να τους δίνουμε συγχωροχάρτι. Αντίθετα αυτό πρέπει να είναι και το μήνυμα των Ευρωεκλογών ότι είμαστε ένα λαός που δεν ανέχεται άλλο εξευτελισμό και προσβολές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Αρθρα