Σε μία αναμέτρηση πολύ ανταγωνιστική, η Αυστρία μπορεί στάθηκε με γενναιότητα, απέναντι στον φημισμένο αντίπαλο της, αλλά δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα, καθώς ηττήθηκε 1-0 από τη Γαλλία, σε ματς για τον 4ο όμιλο του Euro.
Η Γαλλία μπήκε πολύ δυναμικά στο πρώτο δεκάλεπτο, με την κατοχή της να φτάνει στο 70%, όμως όσο περνούσε η ώρα η Αυστρία δείχνει να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στις μεγάλες απαιτήσεις της αναμέτρησης, απέναντι στο μεγαλύτερο ίσως φαβορί, για την κατάκτηση του Euro.
Αν εξαιρέσει κανείς την ευκαιρία του Εμπαπέ στο 9ο λεπτό, με το σουτ του αρχηγού της Γαλλίας να διώχνει σε κόρνερ ο Πεντς, οι “μπλέ” του Ντεσάν δεν είχαν άλλη μεγάλη φάση, πλην του αυτογκόλ του Μαξιμίλιαν Βέμπερ στο 38΄, όταν μετά την ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα του Εμπαπέ, ο Αυστριακός κεντρικός αμυντικός με κεφαλιά έστειλε τη μπαλα στο βάθος της εστίας του Πεντς. Λίγο πριν είχε αποτύχει να σοράρει σε τετ α τετ με τον Μενιάν ο Μπαουμγκάρντνερ.
Στην επανάληψη, η Γαλλία είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και το τελικό 1-0 την αδικεί και τον Κιλιάν Εμπαπέ να χάνει μία σπουδαία ευκαιρία στο 55ο λεπτό, όταν ο σταρ της Ρεάλ πλέον, απέναντι από τον Αυστριακό γκολκίπερ και με ανοιχτή τη μία γωνία του τέρματος, έστειλε τη μπάλα άουτ. Έτσι ο 25χρονος άσος έχασε την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο γκολ του σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (μετράει 12 γκολ όλα σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου).
🚨🚨| CHANCE: HOW HAS MBAPPE NOT FINISHED THIS?!!
Austria 0-1 France #Euro2024
— Transfer Sector (@TransferSector) June 17, 2024