Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αφροδίτη Μάνου: Παραδίδουν αμαχητί την Ελλάδα με αισχρούς όρους

0 σχόλια ΠΟΛΙΤΙΚΗ

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Το «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (24/7) έξω από την παλαιά Βουλή, για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, έδωσε μεταξύ άλλων και η γνωστή τραγουδίστρια, στιχουργός και συνθέτιδα Αφροδίτη Μάνου, απευθύνοντας δυναμικό χαιρετισμό, με μηνύματα εκτός αλλά κυρίως εντός συνόρων.

«Σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέφθηκε αυτοκράτορας του Ισλάμ, σε μία κάθε άλλο παρά σεμνή τελετή, μέσα σε ένα μνημείο που κατέχει αλλά ποτέ δεν θα γίνει δικό του.

Με την ανοχή και το μάρκετινγκ μίας αλλού ξημερωμένης δύσης, με μία γελοία παντελώς άχρηστη στα παιχνίδια της εξουσίας που παίζει, συμβολική κίνηση, προσπαθεί να θαμπώσει με την δήθεν αίγλη του, τους μουσουλμάνους υποτελείς του και να εντυπωσιάσει τους ομολόγους τους στην παγκόσμια κυριαρχία ηγέτες, έτσι ώστε να του παραχωρήσουν μία θέση ανάμεσα τους», είπε αρχικά η κ. Μάνου.

«Καβάλα στο άλογο της αλαζονείας και της απερισκεψίας μπήκε στην Αγιά Σοφιά σήμερα ο Ερντογάν. Ιερόσυλος και αγροίκος, προκαλώντας ειρωνικά χαμόγελα ίσως στους αμήχανους δυτικούς, πανέξυπνος, πανούργος και πανέτοιμος να ανοίξει τα πανιά του για μεγαλύτερες κατακτήσεις. Γιατί ο επόμενος στόχος του, το ξέρουμε πια, είναι η Ελλάδα.

Και ο κίνδυνος για την πατρίδα μας είναι μεγάλος και πραγματικός. Όχι από τους κανονιοφόρους και τους πυραύλους, που επάξια, λένε όσοι ξέρουν, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά από τον εχθρό εντός των τειχών από τον δούρειο ίππο της μπίζνας και του αζημίωτου», πρόσθεσε η γνωστή καλλιτέχνιδα.

«Σύντομα τα μεγαλύτερα από αυτόν παιδιά θα βάλουν τον αστόχαστο ηγέτη και τη χώρα του στη θέση που θα τους επιτρέψουν τελικά να έχουν.

Το ερώτημα όμως για εμάς είναι αν σε αυτήν την ρωγμή της ιστορίας και μέχρι να γίνει απ’ όλους αντιληπτός ο κίνδυνος από τον πονηρό βεζίρη, στο μεταξύ η παράλυτη από φόβο και υποτέλεια ελληνική  πολιτική ηγεσία μαζί με τους πιο εχθρικούς συμμάχους που γνώρισε ποτέ η γενιά μου, παραδώσουν αμαχητί την πατρίδα μας συνθηκολογώντας με όρους αισχρούς και εξευτελιστικούς, στερώντας μας από κάθε δικαίωμα και προνόμιο που απολαμβάνουν ήσυχα και όμορφα, τα περισσότερα, όσα τους επιτρέπουν, παράκτια κράτη του κόσμου για χάρη μιας ειρήνης και ασφάλειας όλων των άλλων χωρών, εκτός από της δικής μας.

Ειρήνη και ασφάλεια που κάποια στιγμή βέβαια θα σκάσει στα μούτρα τους σαν γιλέκο τρομοκράτη σε κατάμεστο εμπορικό κέντρο. Ο μόνος που θα μπορούσε να σταματήσει κάτι τέτοιο είναι ο ελληνικός λαός. Ας το έχουμε υπόψιν μας και παρόντες και οι απόντες, γιατί όπως λέει ο Γιώργος Κοντογιώργης, το Καστελόριζο είναι μακριά, γιατί και η Αγιά Σοφιά είναι μακριά», τόνισε η Αφροδίτη Μάνου.

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:, , , , ,