Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

164 φιάλες αίματος από την εθελοντική αιμοδοσία του Σ.Ε.Φ.

0 σχόλια ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία -τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης-  ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Απριλίου, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.  Η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της δράσης του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», ήταν μεγάλη και συγκεντρώθηκαν 164 φιάλες αίματος, κάτι που υπερκάλυψε τις  αρχικές προσδοκίες.

Η διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους φορείς και τους εθελοντές, που στάθηκαν αρωγοί στη διαδικασία της επικοινωνίας της συγκεκριμένης δράσης και πάνω από όλα για την ουσιαστική υποστήριξη αυτό το διήμερο της προσφοράς.  Παράλληλα προτρέπει τον κόσμο να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για αιμοδοσία. Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται ανάλογες δράσεις σε ΟΑΚΑ, ΠΕΑΚ Πάτρας, ΕΑΚ Λάρισας.

Οι αρωγοί της προσπάθειας

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, βουλευτές, δήμαρχοι, Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές, ομάδες, φορείς του Πειραιά και πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δράσης «Ζήσε Αθλητικά».

Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, των βουλευτών ΝΔ Γιάννη Μελά, Νόνης Δούνια, Δημήτρη Μαρκόπουλου και Διονύση Σταμενίτη, των δημάρχων Γιάννη Μώραλη, Γιώργου Ιωακειμίδη, Νίκου Χουρσαλά, Γιώργου Παναγόπουλου, Πέτρου Ευθυμίου, Βαγγέλη Ντηνιακού, Γιάννη Φωστηρόπουλου, εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, πλήθους Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών (Δήμας, Τσιλιμπάρης, Πλευρίτου, Τσιότρας, Μανωλιουδάκη κ.ά.), στελεχών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, επαγγελματικών φορέων του Πειραιά και αθρόα προσέλευση πολιτών, εκτυλίχθηκε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 14:00 και τις δυο ημέρες η διαδικασία της αιμοδοσίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», για την προώθηση των αθλητικών αξιών στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, 13 Δήμους της περιοχής (Πειραιά, Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Παλαιού Φαλήρου και Γλυφάδας)  και τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 Η αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Προτεραιότητα για την εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Πέραν της Αιμοδοσίας στο ΣΕΦ, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν ήδη αντίστοιχες δράσεις στις εποπτεύουσες από τη ΓΓΑ αθλητικές υποδομές ανά την επικράτεια. Στα ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και Καυτανζόγλειο, ΕΑΚ Ηρακλείου, ΕΑΚ Χανίων.

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:, ,