Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσίπρας: Η ακροδεξιά συνεργάζεται με το κατεστημένο

0 σχόλια ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ακροδεξιά στην Ευρώπη συνεργάζεται με το κατεστημένο όπως αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα που βγήκαν στο φως οι στενές μυστικές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Παλέρμο. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα είναι η απάντηση του λαού μας στο κοινωνικό έγκλημα της λιτότητας, τόνισε, σημειώνοντας ότι η νίκη αυτή θα δείξει το δρόμο σε όλη την Ευρώπη και θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της λιτότητας.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ψηφοδέλτιο «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», που υποστηρίζεται από την ιταλική αριστερά, ο κ. Τσίπρας είπε στην ομιλία του ότι οι δυνάμεις αυτές εκπροσωπούν την Ευρώπη της εργασίας και του πολιτισμού, ενώ οι αντίπαλοί μας, οι συντηρητικοί, οι φιλελεύθεροι και η προσεταιρισμένη στο νεοφιλελευθερισμό ηγεσία της σοσιαλδημοκρατίας, εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εγχώριων οικονομικών ολιγαρχιών των χωρών της Ευρώπης.
Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η άκρα δεξιά στην Ευρώπη δεν είναι εχθρός του συστήματος, αλλά είναι οργανικό μέρος του κατεστημένου και συνεργάζεται στενά με το κατεστημένο, «όπως αποκαλύφθηκε χθες στην Ελλάδα, που βγήκαν στο φως οι στενές μυστικές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».
Η ακροδεξιά είναι το μακρύ χέρι του νεοφιλελευθερισμού, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε «δεν αντιπαρατίθενται με το σύστημα που γεννά την αδικία, αλλά αντιπαρατίθενται με τους μετανάστες. Για αυτό αντισυστημική ψήφος δεν είναι εκείνη που ενισχύει τις εφεδρείες του συστήματος, αλλά εκείνη που τις αποδυναμώνει».
Γι αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, αντισυστημική δεν είναι η ψήφος στην οπισθοδρόμηση των εθνικισμών και των αντιπαραθέσεων, είναι η ψήφος στην ελπίδα για τη δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή στην Ευρώπη. Γι” αυτό η ψήφος στην «’Αλλη Ευρώπη», η ψήφος στην Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι αποτελεσματική ψήφος εξουσίας».
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δήλωσε ο κ. Τσίπρας «θα είναι η απάντηση του λαού μας στο κοινωνικό έγκλημα της λιτότητας που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα κερδίσει η αριστερά και η νίκη αυτή θα δείξει το δρόμο σε όλη την Ευρώπη».
Να μην καταστραφούν στη Μεσόγειο τα χημικά της Συρίας
Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας, ζητά τη ματαίωση της διαδικασίας καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J. Manuel Barroso, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, H. Van Rompuy και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για τις Εξωτερικές Σχέσεις, C. Ashton.
Ο κ. Τσίπρας ζητά επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανακαλέσει τη χρηματοδότηση από την ΕΕ της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο, και να ασκήσει πιέσεις προς τον ΟΗΕ, με στόχο τον αποχαρακτηρισμό της επιχειρήσεως ως στρατιωτικής και τη μετατροπή της σε ειρηνευτική επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, εκτός της Μεσογείου και με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.
Εκφράζοντας φόβους για πιθανή αστοχία κατά την επιχείρηση καταστροφής των χημικών, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «η όλη επιχείρηση, σε περίπτωση οποιασδήποτε αστοχίας ή απρόβλεπτου παράγοντα, ενδέχεται να μετατρέψει τη γειτονιά μας σε “νεκροταφείο” επικίνδυνων και τοξικών αποβλήτων, σύμφωνα και με τις έντονες επιφυλάξεις, που έχουν εκφραστεί από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας αναφορικά με την επιστημονική αξιοπιστία της επιχειρούμενης μεθόδου».
Παράλληλα, επισημαίνει τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία, το θαλάσσιο οικοσύστημα, την Αλιεία, τον Τουρισμό και μια σειρά άλλες παραγωγικές δραστηριότητες ολόκληρης της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς, όπως σημειώνει, οι μέχρι τώρα εγγυήσεις που δίνονται είναι ανεπαρκείς.
Πηγή: matrix24.gr

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *