Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτιστική Ατζέντα… προτάσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας (21/12)

0 σχόλια ΑΤΖΕΝΤΑ ΒΙΒΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου

Μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8.30μμ στο «Δημοτικό Θέατρο» Πειραιά με μελωδίες γνωστών ελλήνων δημιουργών αλλά και κλασικά  χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Συμμετέχουν: Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, το Μουσικό Σχολείο Πειραιά και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Λίγο νωρίτερα στις 7μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών εγκαινιάζει ομαδική έκθεση με την συμμετοχή μελών της

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το απόγευμα στις 6μμ χριστουγεννιάτικες μελωδίες με την μάγισσα του ακκορντεόν Ζωή Τηγανούρια.

Η Ιωάννα  Κραουνάκη, παρουσιάζει στις 7.30 μμ στο «Booktales« το βιβλίο της «Η εποχή μας τότε λεγόταν σήμερα». Αποσπάσματα θα διαβάσει ο γνωστός ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας.

Το νέο μυθιστόρημα της Βικτώριας Μακρή «Μια νύχτα με τον  Τσέχωφ» παρουσιάζεται απόψε στις 6μμ στον Ιανό. (Σταδίου 24).

Στη  Μεγάλη Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής στις 6.30μμ  χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τίτλο «InCristhmasMood«.Συμμετέχουν:Φωτεινή Αθανασάκη και Νικόλαος Καραγκιαούρης.

Η Αλέκα Κανελλίδου απόψε στο Half Note

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (λεωφ.Συγγρού 107-109,Αθήνα) συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα» του Εντεν Φον Χόρβατ με Ακύλλα Καραζήση, Ευαγγελία Καρακατσάνη κ.λ.

Επίσης στην Στέγη, ο γνωστός συνθέτης Θοδωρής Αμπατζής παρουσιάζει την όπερα «Η Βασίλισσα του Χιονιού» έργο εμπνευσμένο από το γνωστό ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. (Είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 2014 στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου ο Θόδωρης Αμπατζής ήταν τότε καλλιτεχνικός διευθυντής.)

Στο Μέγαρο Μουσικής, ο Ηλίας Καρελλάς ανεβάζει  για τα παιδιά «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στην Βιέννη» με Πάνο Μουζουράκη και Παντελή Αραμπατζή.(Μέχρι 30 Δεκεμβρίου)

Στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά συνεχίζεται η ομαδική έκθεση «Κόκκινο» ένα εικαστικό πολυθέαμα, πρώτη φάση μιας μεγαλύτερης παρουσίασης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και στην Δημοτική Πινακοθήκη.

Από το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η παιδική παράσταση «Πόση γή χρειάζεται ο άνθρωπος» του Λ. Τολστόι. Χρώματα, τραγούδια, αυτοσχεδιασμοί από την βραβευμένη ομάδα «The 3rdpersonTheatreGroup«.Μέχρι 24 Απριλίου

Στην πειραιώτικη γκαλερί «ArtPrisma« συνεχίζεται η έκθεση «Αντιθέσεις».

Συνεχίζονται

Το φημισμένο τσίρκο «CirqueEloise« από τον Καναδά, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής, ένα θέαμα με χορό, ακροβατικά, ταχυδακτυλουργικά και μουσική. Μέχρι 20 Δεκεμβρίου.

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Τριάντα χρόνια-τριάντα φωτογράφοι» στο μουσείο Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων είναι η ομαδική έκθεση  με θέμα τον παραμυθένιο κόσμο του δανού παραμυθά  Χανς Κρίστιαν Αντερσεν στον Ιανό.

Τρείς εκθέσεις, μπορούμε να δούμε στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς. Την αναδρομική έκθεση με 125 έργα του σπουδαίου χαράκτη Τάσσου, 30 χρόνια μετά το θάνατο του.Την έκθεση «Τα λησμονημένα» του Δημοσθένη Κοκκινίδη. Τις 400 φωτογραφίες του γνωστού φωτογράφου Τάσου Βρεττού με θέμα την περιπλάνηση του σε Αθήνα και περίχωρα σε 44 χώρους προσευχής μεταναστών και προσφύγων.

Σχετικά Αρθρα