Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ: Η καρδιά της Ναυτιλίας χτυπά στην Ελλάδα

0 σχόλια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε μία προσπάθεια η Ελλάδα να διευρύνει τα οφέλη της από τη φιλοξενία ναυτιλιακών επιχειρήσεων και κεφαλαίων, μέσα από τη δημιουργία συνεργιών, εγκαινιάζεται, στις 6 το απόγευμα, στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan», στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρουσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η ναυτιλιακή έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ».

Ο υπουργός Ναυτιλίας, στο χαιρετισμό του, θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό, ενώ, στη συνέχεια, οι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από το γενικό διευθυντή των «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ», Θ.Βώκο, θα επισκεφθούν περίπτερα της έκθεσης. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει χαρακτηρίσει σημαντικό σε αυτή την έκθεση να υπάρχει μία ολοκληρωμένη έκφραση όλων των φορέων της ναυτιλίας και έχει δηλώσει ότι στόχος του υπουργείου, μέσα από αυτό το μεγάλο γεγονός, είναι να αναδειχθεί το θεσμικό πλαίσιο κάτω από το οποίο λειτουργεί η ελληνική σημαία, που δεν είναι μια σημαία ευκαιρίας, αλλά σημαία ποιότητας.

Όπως έχει αναφέρει, επίσης, στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι αναδιοργανωμένες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας που πλέον μπορούν να προσφέρουν σοβαρές γρήγορες υπεύθυνες και αναγνωρίσιμες υπηρεσίες στα πλοία που έρχονται στην ελληνική σημαία. Παράλληλα, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα αναδειχθούν όλες οι υπηρεσίες που μπορούν να παρασχεθούν στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα είτε αφορούν το θαλάσσιο τουρισμό είτε την κρουαζιέρα.

Μ. Βαρβιτσιώτης: «θέλουμε τα πλοία που χτίζονται στη Ν. Κορέα να χρησιμοποιούν Ελληνικά υλικά»

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης έχει προαναγγείλει ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα, στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, θα υπάρξει μία πολύ σημαντική συνάντηση μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων του υπουργείου Βιομηχανίας Ενέργειας και Ανάπτυξης της Νότιας Κορέας, με αντιπροσωπεία κατασκευαστών του ναυτιλιακού εξοπλισμού, με στόχο να διευκολυνθούν οι εξαγωγές των ελληνικών ναυτιλιακών προϊόντων στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία.

«Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι τα πλοία που χτίζονται στη Νότιο Κορέα -και δεν μιλάω μόνο για τα ελληνόκτητα, αλλά για όλα τα άλλα- να χρησιμοποιούν υλικά και μηχανήματα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα» έχει δηλώσει ο υπουργός. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας, για πρώτη φορά φέτος, ακόμα και αν υπάρχει χορηγία, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν της ναυτιλιακής κοινότητας στην Ακτή Βασιλειάδη. Όπως τόνισαν πηγές προσκείμενες κοντά στον υπουργό, η περίοδο που διανύουμε δεν επιτρέπει έξοδα, ακόμη και αν προορίζονται για τη μεγαλύτερη έκθεση ναυτιλίας στον κόσμο. Προέχουν οι καθημερινές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος που έχει επιφορτισθεί το μεγάλο βάρος της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, επισήμαναν.
Για πρώτη φορά φέτος, στην έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ», υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών με τουλάχιστον 1850 εταιρείες από 93 χώρες. Όπως ανέφεραν στελέχη της ναυτιλιακής κοινότητας, η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει ότι η εικόνα της χώρας διεθνώς έχει αλλάξει.

Είκοσι ένα εθνικά περίπτερα, με το μεγαλύτερο αυτό της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας, θα βρίσκονται στην έκθεση, ενώ, για πρώτη φορά, θα συμμετάσχει η Γεωργία. Με εθνικά περίπτερα επιστρέφουν η Τουρκία και το Χόνγκ Κόνγκ. Ιδιαίτερο στοιχείο των φετινών «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ» είναι η παρουσία της πετρελαϊκής βιομηχανίας, καθώς περισσότερες από 30 εταιρείες πετρελαιοπαραγωγές, λιπαντικών και ναυτιλιακών καυσίμων, συμμετέχουν και καταλαμβάνουν μια έκταση άνω των 200 τετραγωγικών μέτρων.

Φέτος έχει αυξηθεί η συμμετοχή κατά 300%

Σημαντικό χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές της έκθεσης ότι φέτος έχει αυξηθεί η συμμετοχή κατά 300% από τις χώρες του Αραβικού κόλπου με σημαντικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Περίπτερα θα έχουν και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις αερομεταφορές, όπως αραβικές αλλά και η γερμανική Lufthansa, καθώς ένας σημαντικός πελάτης τους είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες, στελέχη των οποίων ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο
Αυτό που και φέτος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πρόγραμμα των σεμιναρίων και συνεδρίων που θα γίνει μέσα στο εκθεσιακό κέντρο.

Στη φετινή έκθεση των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ θα πραγματοποιηθούν 36 εκδηλώσεις, στις οποίες θα παρουσιαστούν νέα προϊόντα και τεχνολογίες, συζητήσεις για τρέχοντα θέματα που επηρεάζουν τη ναυτιλία, ενώ θα γίνει αναφορά και στους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και σε σημαντικά θέματα για το μέλλον της ναυτιλίας.

Επίσης, υπάρξουν δύο σημαντικές εκθέσεις. Η πρώτη θα προβάλει το έργο της πολιτιστικής ακτής του Πειραιά, ένα έργο που θα κατασκευάσει ο ΟΛΠ και μετατρέπει τον παραλιμένιο χώρο του Πειραιά σε γειτονιά μουσείων αναβαθμίζοντας το λιμάνι σε κέντρο τουρισμού και πολιτισμού και η δεύτερη που θα παρουσιάζει τη συμβολή των Ελλήνων στις παγκόσμιες ναυπηγήσεις από το 1873 έως το 2013 και δείχνει πόσο μεγάλη σημασία είχαν οι επενδύσεις της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας στις αντίστοιχες οικονομίες των χωρών αυτών, όπως στις ΗΠΑ, την Αγγλία τη Γερμανία την Ιαπωνία και τώρα τελευταία και στην Κίνα.

Επιπλέον, θα γίνει, για πρώτη φορά, η παρουσίαση του συνδέσμου Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού, με στόχο την πιστοποίηση και προώθηση του ελληνικού ναυτιλιακού εξοπλισμού σε ναυπηγεία του εξωτερικού και πρώτος στόχος είναι να μπουν οι Έλληνες κατασκευαστές στη λίστα των μεγάλων ναυπηγείων της Κορέας.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *