Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

EBEΠ: Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης

0 σχόλια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό  Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.), συνεχίζοντας  την αξιοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, ξεκίνησε να υλοποιεί μία νέα πράξη, προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ, χρηματοδοτημένη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Η Πράξη έχει τίτλο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΚΥΡΙΩΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».

Κορμός του νέου έργου του  Ε.Β.Ε.Π. είναι ένα Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης 2.500 εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων σε βιομηχανικούς κλάδους, διάρκειας 250 ωρών, με θεωρία και πρακτική άσκηση. Όσοι συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, οι «ωφελούμενοί» του, θα εφοδιαστούν με σύγχρονες επαγγελματικές γνώσεις σε 11 τεχνικές ειδικότητες. Μετά το πέρας της εξειδικευμένης κατάρτισης,  θα ακολουθήσουν  εξετάσεις Πιστοποίησης Τεχνικής Ικανότητας, μέσα από τις οποίες οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό κατά ISO / IEC 17024 σε μία από τις ειδικότητες της κατάρτισης. O ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Κατάρτισης και θα συμμετάσχει στις εξετάσεις για την Πιστοποίησή του, θα λάβει Εκπαιδευτικό Επίδομα 1.750 €, μικτά.

Η επιλογή των εργαζομένων και αυταπασχολούμενων, που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα θα γίνει μετά από συγκεκριμένη και απόλυτα διαφανή αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής και τα βασικά κριτήρια επιλογής, που διακρίνονται και στον τίτλο της Πράξης, όπως προαναφέρεται, έχουν οριστεί σε συμφωνία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», η οποία επιβλέπει και ελέγχει το Πρόγραμμα.

Αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες θα περιλαμβάνονται στη δημόσια Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής, με την οποία θα ανοίξει το νέο Πρόγραμμα τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Για την ανάληψη του Προγράμματος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς,  κ. Βασίλης Κορκίδης, με σχετική επιστολή του σε όλες τις επιχειρήσεις-μέλη του Ε.Β.Ε.Π., επισημαίνει:

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό  Επιμελητήριο Πειραιώς έχει αναλάβει να αναπτύξει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχους, να  υποστηρίξει την κοινωνία, που έχει πληγεί βαριά από την κρίση, να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα, να δώσει νέα ώθηση στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα. Κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες αυτές του Ε.Β.Ε.Π. έχει η ολοκληρωμένη και συστηματική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αλλά με το σκεπτικό όχι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, αλλά να πιάσει τόπο κάθε ευρώ.

Το νέο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης 2.500 εργαζομένων στη βιομηχανία του Πειραιά και του Θριάσιου, που μας εμπιστεύθηκε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ως επιστέγασμα της τεχνογνωσίας, εμπειρίας και κυρίως της αξιοπιστίας μας, αποτελεί μία νέα, σημαντική πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευθύνη για το Ε.Β.Ε.Π».

Σχετικά Αρθρα