Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Α.Τσίπρας: Ζήτησε να καταψηφίσουν το άθρο για το γάλα

0 σχόλια ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άνοιγμα» σε βουλευτές της συμπολίτευσης και κάλεσμα να καταψηφίσουν το άρθρο στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και σπεύδει να συμπληρώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει αδιάφορος σε μια τέτοια κίνηση… «Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλωσορίσει κάθε διαφοροποίηση» με απώτερο στόχο «να μην μπει οριστικά ταφόπλακα κάθε Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στα Γιάννενα όπου βρίσκεται από τη Παρασκευή.
Τόνισε δε, ότι οι βουλευτές δεν έχουν πλέον κανένα ελαφρυντικό καθώς τώρα είναι η ώρα «που αυτό που μετράει είναι το καθήκον απέναντι στην κοινωνία, στο λαό, στην πατρίδα και όχι το μικροκομματικό συμφέρον. Άλλωστε, είναι πολύ κοντά η κρίση του λαού».  Επιτέθηκε όμως και στην κυβέρνηση και πάλι με αφορμή την υπόθεση του γάλακτος κατηγορώντας την ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
«Η υπόθεση του γάλακτος είναι χαρακτηριστική. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι ταγοί πολυεθνικών συμφερόντων, συμφερόντων των καρτέλ του γάλακτος στην Ευρώπη», υποστήριξε ο κ.Τσίπρας. Συμπλήρωσε δε ότι οι κυβερνητικοί εταίροι «είναι οι νεκροθάφτες της Ελλάδας της παραγωγής και της δημιουργίας… Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να διαλύσουν τον παραγωγικό ιστό και να ευνοήσουν ορισμένους μεταπράτες και εισαγωγείς, να ευνοήσουν πολυεθνικά συμφέροντα και στο χώρο του γάλακτος».
Αναφέρθηκε όμως και στον Δημόσιο τομέα κάνοντας αναφορές στην ιστορία της Πλατείας Κλαυθμώνος θυμίζοντας πως εκεί συγκεντρώνονται οι απολυμένοι από τον κλάδο μετά από κάθε αλλαγή κυβέρνησης. Όπως υποστήριξε η κυβέρνηση «γυρίζει» τη χώρα, πίσω στο 1911 οπότε και θεσπίστηκε η μονιμότητα στο Δημόσιο προς αποφυγή ακριβώς τέτοιου είδους φαινομένων.  «Σήμερα θα ξαναγυρίσουμε στις πλατείες Κλαυθμώνος, σε εκείνες τις εποχές όπου οι εκάστοτε κυβερνήσεις απέλυαν αυτούς που δεν τους ήταν αρεστοί. Θα γυρίσουμε σε εποχές όπου η εργασία συνολικά δεν θα είναι δικαίωμα, αλλά θα είναι πολυτέλεια».

Σχετικά Αρθρα